Nutritional Assessment
Het bepalen van een volledig Nutritional Assessment in de praktijk vraagt veel organisatie en kennis. Die kunt u hier voor een deel vinden in de vorm van casussen, een vraagbaak en andere kennisbronnen, zoals hygiŽne-eisen, de patiŽntenrouting en patÔŽnteninformatie.
Benodigheden

De functieruimte NA is continu beschikbaar voor patiŽntgebonden metingen uitgevoerd door de afdeling diŽtetiek. Gezien de omvang van de benodigde bedragen is dit een ziekenhuisbrede investeringsaangelegenheid.
Casussen

Kennis wordt het best overgedragen door middel van praktijkvoorbeelden. Daarom hierbij een aantal casussen:

Classificatie onderzoeksruimten

De Nederlandse norm NEN3134 kent een classificatie voor medisch gebruikte ruimten, afhankelijk van de aard van het galvanisch contact ( = contact met elektrische apparatuur) met de patiŽnt.
Hygiëne

De algemene hygiŽneregels zijn van toepassing voor alle medewerkers van het ziekenhuis die rondom de patiŽnt werkzaamheden verrichten. De regels zijn gericht op het voorkomen van overdracht van micro-organismen van de ene patiŽnt naar de andere en om te voorkomen dat de medewerker tijdens werkzaamheden infecties oploopt.
Patiënteninformatie

Hier vindt u informatie ten behoeve van patiŽnten over de meting van de voedingstoestand door middel van Nutritional Assessment.
Patiëntenrouting

Hier vindt u het onderdeel patiŽntenrouting, waarin wordt beschreven waarop men moet letten als een patiŽnt voor een meting van de afdeling wordt meegenomen.
vraagbaak

U kunt vragen stellen aan het NA-team. De vraag en het antwoord worden, indien ook bruikbaar voor anderen, hier op de site gepubliceerd.